Havresekken > Havrespas

HAVRESEKKEN #30: Helaften i hovedbibliotekt – siste kveld med Havresekken!

Etter 30 arrangement og 100 artister på scenen takker vi for oss. Bli med på den siste kvelden med Havresekken. Denne gangen inntar vi en av de fineste salene vi vet om, selveste hovedsalen på Deichmanske hovedbibliotek midt i byen!

STED: Deichmanske hovedbibliotek, (Arne Garborgs plass 4)
TID: Lørdag 21.november kl 20.00 > >

Havresekken er et musikalsk troll i eske-konsept. Hvem som står på scenen er hemmelig, men du får konserter i vidt forskjellige sjangre. Til slutt kan du selv fordele inngangspenger dine til artistene du liker best.

ARTISTER: TBA

BILLETTER: Forhåndssalg kr 200 + bill.avg. / 150 + bill.avg (ordinær/student og honnør). I døra: Kr 250 for alle. NB! 18 års aldersgrense

> KJØP BILLETTER HER

Arrangementet presenteres i samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt.

Havresekken er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

HAVRESEKKEN #29: Bakgårdsfest på Mesh

Vi trommer sammen til en forrykende konsertkveld i bakgården til innovasjonsfelleskapet Mesh lørdag 30. mai! Det blir fire konserter med balkan, jazz, elektronika med mer!

STED: Bakgården til innovasjonsfellesskapet MESH – Tordenskiolds gate 3
TID: Lørdag 30.mai kl 18.00 > >

ARTIST #96: BEINHARD BALKAN
Vi får storfint besøk fra Gøtebørg! Fem grønnkledde svensker utstyrt med saksofon, klarinett, tuba og trommer inntar bakgården i taktfast tallava-stil. Kast drammeglasset, hiv deg i lysekrona – tallafunk og fest til folket!

ARTIST #97: JAZZMONSUN
Denne trioen sysler med lavmælte oppsamlinger av vimpel-lett vind. Et mikrofoto av unge mennesker som flyter avgårde i akustiske omstendigheter. Dra ledningen ut av støpselet og plugg på ørene – jazz på kammerset!

ARTIST #98: KORTBØLGEBEATS
Funk på frekvenser du ikke visste fantes! Duoen er utstyrt med gitar, tuba og trommemaskiner og resirkulerer sin dansebare miks gjennom en vegg av gamle radioapparat! Gjør deg klar for et radiomirakel!

ARTIST #99: AMERICANALINJEN
Banjo slår sjeldent feil! Dette boblende brygget er kokt på nymalt bluegrass og vellagret americana der banjo, mandolin, gitar og flerstemt sang er hovedingrediensene! Old time for alle penga!

BILLETTER: Forhåndssalg kr 200 + bill.avg. / 150 + bill.avg (ordinær/student og honnør). I døra: Kr 250 for alle. NB! 18 års aldersgrense

> Lenke til billettsalg

> Lenke til Facebook-event

Vi lanserer et nytt konsept – HAVRESEKKEN TAKE AWAY!

Du vet ikke hvor du skal, eller hva du får høre.

Du sikrer deg billett, møter opp til avtalt tid, på avtalt sted – vi tar det derfra og fikser resten. Totalt hemmelighold! Våger du?Bli med oss på en vår fylt med temmelig hemmelige og forrykende konsertopplevelser!

NB: Svært begrenset antall billetter.

Følg med på Facebook, twitter og instagram for informasjon om arrangementa. Vi tar deg dit du ikke vet!

VÅREN MED HAVRESEKKEN!

Fredag 28. mars: Havresekken # 27 – TAKE AWAY!
Lørdag 24. mai: Havresekken # 28 – Full sekk!
Onsdag 11. juni: Havresekken # 29 – TAKE AWAY!

Bilder fra Havresekken #26 på Gamle Torshov skole

19. desember gikk Havresekkens julebukk av stabelen og da spilte Maria Due, Slagr, Rumble in Rhodos og DJene Gritter på en nedlagt skole på Torshov!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #26 – Havresekkens julebukk

Bilder fra Havresekken #25 på Nobels Fredssenter

Gammalgrass, Stein & Mari, Zuzuka Poderosa og Hegdehaugen skoles mandolaikaorkester på Nobels Fredssenter!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #25 – Nobels Fredssenter

HAVRESEKKEN #25 – tre konserter og en mandolaikaoverraskelse!

TORSDAG 31. OKTOBER kl. 19 | NOBELS FREDSSENTER

Torsdag 31. oktober inviterer vi deg til en musikalsk helaften hvor vi sammen med Oslo World Music Festival har hentet det beste fra alle verdenshjørnene! De tre konsertene er som vanlig hemmelige, men det blir både elektroakustisk støyfolk, vindskeiv gammaldans og psykedelisk funk rap, i tillegg til russiske mandolaikatoner. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise til en annen verden!

Obs: dørene åpner kl.19 og det blir mandolaikamusikk og tilhørende servering fram til første artist begynner kl.20.

ARTIST #82 – MUSIKALSKE DAGDRØMMER
Disse to unge ringrevene debuterte som duo under Nattjazz i Bergen i 2009, og har siden gitt ut to plater og spilt en hel haug konserter. Musikalsk snirkler de seg mellom støy og country, det elektroniske og det akustiske. Små popoverraskelser i en ur av jazz, impro, reggae og renessansemusikk. Her er knapper og elektroniske duppedingser, strenger og flerstemte stemmer. Gåtefull blues fra tåkeheimen!

ARTIST #83 – VIRTUOST VILLSPILL
Vi garanterer liv i leiren når kongerikets sprøeste spellemenn entrer scenen med sin særegne miks av svidd bluegrass og skeiv gammaldans, hysteriske coverversjoner og humoristiske anekdoter. Bandet har lenge figurert som publikumsfavoritter i både jazz- og folkemusikkretser, og har erklært seg selv som det perfekte nachspielband. Vi kunne ikke vært mer enige! Galskap fra Grassakhstan!

ARTIST #84 – PSYKEDELISK FUNK RAP
Fra Brasil – via Brooklyn – kommer dette fyrverkeriet av en artist! Med baile funk, fra favelaene i Rio De Janeiro, som utgangspunkt blandes basstunge beats med dancehall, reggae, bhangra og funk, og toppes med knallhard rap på portugisisk, engelsk og spansk. Selv kaller hun musikken sin carioca bass og låtene for «interracial music babies». Debut-EPen kom i januar og har sikret henne positiv omtale hos MTV og samarbeid med Sleigh Bells. Brooklyn ghetto fabulosa!

EKSTRA-EKSTRA: MANDOLAIKARA
Mandolaikara, eller Hegdehaugen skoles mandolaikaorkester som de selv kaller seg, har spilt sammen siden Rolling Stones gikk i knebukser! For over 60 år siden bygde disse gutta sine egne mandolaikaer i sløyden på Hegdehaugen realskole. Siden har de holdt sammen. Slå den! Det har blitt opptredener i både radio og TV, og i kveld kommer de til oss. Russiske folketoner fra Oslogryta!

Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra. NB: 18 års aldersgrense! Billetter legges snart ut for salg!

NOBELS FREDSSENTER ligger i det gamle, ærverdige Vestbanebygget midt mellom Oslo Rådhus og Aker Brygge. Hele senteret vil være åpent under arrangementet slik at du har mulighet til å se utstillingene i begge etasjer iløpet av kvelden. Og i tilfelle du lurte er det superenkelt å komme seg hit! Nationaltheateret med stoppested for både tog, t-bane, trikk og buss ligger kun 5 minutters gange fra døren. Og trikk #12 stopper like utenfor inngangen. nobelpeacecenter.org

SERVERING: Nobels fredssenters hyggelig restaurant Alfred står for serveringen denne kvelden. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

Havresekken #25 arrangeres i samarbeid med Oslo World Music Festival. Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Bilder fra Havresekken #24 – Villa Stenersen

Pixel, Nils Økland, Eero Johannes og taffelljazz på rødt flygel i den gamle statsministerboligen Villa Stenersen!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #24 – Villa Stenersen

HAVRESEKKEN #24 – Villa Stenersen – tre konserter, og taffelljazz på rødt piano i den gamle statsministerboligen!

ONSDAG 4. SEPTEMBER kl. 19 | VILLA STENERSEN | Kun 100 billetter! Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra.

OBS: HAVRESEKKEN #24 ER NÅ UTSOLGT!

Onsdag 4. september inviterer vi deg til en musikalsk helaften i selveste Villa Stenersen på Vinderen – en funkis-perle i norsk arkitektur! De tre konsertene er som vanlig hemmelig, men det blir både funky finsk elektronika, poppa jazz og magisk felespill. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise i den gamle statsministerboligen!

Obs: dørene åpner kl.19 og det blir taffelmusikk fra husets røde piano og tilhørende servering fram til første artist begynner kl.20.

ARTIST#79: BLÅ HARDING
Denne fortyllende felespilleren og komponisten er en brobygger mellom folkemusikk, klassisk, improvisasjon og moderne musikk. På fiolin, hardingfele eller viola d’amore maner han fram alt fra vakre og melodiske slåtter og atmosfæriske eksperimenter til mørkere lydbilder. Som plateutgivende artist i tredve år har han samarbeidet med band og artister som Supersilent, Berit Opheim og Kari Bremnes både live og på plate. Han har stått på lista vår fra dag én, og endelig kommer han i sekken. Ja, til blå harding!

ARTIST#80: FUNKY FINNE
Denne fremragende finnen er både designer og musiker. Som musiker er han en del av den særegne skandinaviske skwee-bevegelsen som er kjent for en kombinasjon av stram, instrumental elektronika og funky R’n’B. Som designer benytter han seg av animasjon og motion graphics i et uttrykk som er både renskåret, lekent og fargesprakende. Live forenes dette i en energisk musikalsk og visuell smeltedigel du sent vil glemme. Gjør deg klar for et realt finsk fyrverkeri!

ARTIST #81: KVADRAT-KVARTETTEN
En av Norges mest lovende bassister leder an i dette fremadstormende bandet. Hver for seg har de fire bandmedlemmene en hel haug plater og prosjekter i bagasjen, men debutplaten sammen ga de ut i fjor på den amerikanske prog-labelen Cuneiform. Musikken deres er definitivt jazz, men jazz av typen som også rockepublikummet kan få et kick av. Her finnes både sartere popperler med fengende refrenger og rocka låter med hardtslående soloer. Moderne jazzkvartett møter indiepop!

Kun 100 billetter! Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra. NB: 18 års aldersgrense! Forhåndssalg via Billettservice:
Kjøp billett her!

OBS: HAVRESEKKEN #24 ER NÅ UTSOLGT!

SERVERING: Det blir servering. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

VILLA STENERSEN ligger i et villastrøk på Vinderen. Det er dessverre ikke anledning til å kjøre og parkere på selve eiendommen, men det er parkeringsmuligheter i selve Tuengen allé, like nedenfor. Offentlig transport: T-bane 1 (Frognerseteren) til Vinderen, T-bane 2 (Østerås) til Borgen, T-bane 6 (Husebybakken) til Borgen, Buss 46 (Ullerntoppen) til Vinderen T. Rutetider på ruter.no. Vi skilter når du nærmer deg, så du ikke skal gå deg vill i villastrøket, men adressen er Tuengen allé 10 c, og her er kart i tilfelle.

Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Bilder fra Havresekken #23 – Banken og Havresekken

Så, du lurer på hvordan det så ut når B/B/S, Last Heat og Cikada spilte i Norges første sparebank?

Takk til alle som kom, de fantastiske bandene og ikke minst Sparebankstiftelsen for lån av lokaler!

Havresekken #23 – Banken og Havresekken

TORSDAG 30. MAI kl. 19 | ØVRE SLOTTSGATE 3
Bill: 100,- + bill.avg. / 150,- + bill.avg. / 200,-

Torsdag 30. mai inviterer Havresekken til en sjangerfri musikalsk helaften med tre artister i Norges første sparebank. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise i banken, og se hva slags fristelser som skjuler seg der inne i et av Oslos tryggeste hvelv!

Obs: nå også med student- og honnørrabatt!

ARTIST #76: MUSIKK FRA MØRKET
Fra en svart skog kommer denne eksperimentelle musikeren med en elektroakustisk trio. Noen kaller ham Norges mest kjente ukjente musiker, men ingen klarer helt å plassere ham i en bestemt sjanger. Sikkert er i alle fall at det blir dvelende og dirrende, mørkt og intenst, og sakte-sakte-saktegående droner. Med seg til gamle Christiania Sparebank har han en minimalist-gitarist fra Canada og en nyskapende italiensk trommeslager. La det bli mørkt i hvelvet!

ARTIST #77: SAMTIDSSIKADER
Dette 9-mannsensemblet ble grunnlagt i 1989 og har siden turnert verden rundt og gitt ut en haug album. På den internasjonale samtidsmusikkscenen har de en høy stjerne og de har samarbeidet med en rekke moderne komponister, som James Dillon og Eivind Buene. Men selv i gjennomkomponert musikk bevarer de sitt distinkte sound. 1. juni flytter de inn i banken som et prøveprosjekt for det nye kulturhuset. På Havresekken kommer tre av dem for å spille inn sitt nye hjem! Lyden av Oslo!

ARTIST #78: BRENNHEIT COUNTRYROCK
Dette bandet blander rock, country og soul på en måte som får deg til å tenke tilbake til 70-tallet og vestkystrockere som Grateful Dead og Jackson Browne. Tekster om angst og ulykkelig kjærlighet soler seg i pedalsteel, wurlitzer-synther og vokalharmonier fra en annen tid. Bandet består av musikere fra blant annet El Cuero, Hanne Hukkelberg, Shining, Stein Torleif Bjella og Odd Nordstoga. Et samlet norsk pressekorps skrøt debutskiva opp i skyene og de ble nominert til Spellemann. Sett fyr på banken!

100,- + bill.avg. / 150,- + bill.avg. / 200,- (forhåndssalg student og honnør/forhåndssalg ordinær/døra). NB: 18 års aldersgrense! Forhåndssalg via Billettservice: Kjøp billett her!

SERVERING: Palma bar blir med til banken! Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs. NB: Vi tar kort og kontant, men desverre ikke sjekkhefte.

CHRISTIANIA SPAREBANK: er Norges første sparebank. En koloss. En festning. Med voktende granittløver. Men noe er i ferd med å skje. Snart lukkes dørene for en større ombygging, og bankens 12.000 kvadratmeter skal bli et kulturhus! Hvelv og marmorsal skal fylles med kunst og kultur. Med adressen er den samme som før: Øvre slottgate 3. Midt i byen med all kollektivtransport i umiddelbar nærhet. Vi skilter når du nærmer deg, så du ikke skal gå deg vill i kvadraturen, men her er kart i tilfelle.

Havresekken #23 arrangeres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog