Havresekken >

Bilder fra Havresekken #26 på Gamle Torshov skole

19. desember gikk Havresekkens julebukk av stabelen og da spilte Maria Due, Slagr, Rumble in Rhodos og DJene Gritter på en nedlagt skole på Torshov!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #26 – Havresekkens julebukk

Havresekken #26 – Havresekkens julebukk

TORSDAG 19. DESEMBER kl. 19 | GAMLE TORSHOV SKOLE | Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra.

Torsdag 19. desember inviterer vi deg til en sjangerfri musikalsk helaften med tre artister midt på Torshov! Julaften kommer tidlig i år og dagen før ferien setter inn inviteres du opp til Gamle Torshov skole på en musikalsk juletrefest, uten så mye jul og tre – mest musikk og fest. De tre konsertene er som vanlig hemmelige, men det blir både energisk rumlerock, vakre slåtteslag og en TBA. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise til havrestjernen!

ARTIST #85: GRESK RUMLING
Vi snakker ikke om økonomien i Hellas, men et norsk band som så verdens lys for nøyaktig 10 år siden. Det var to brødre som startet bandet, men siden den gang har de blitt seks på scenen, sluppet fire album, en EP og spilt mer enn 400 konserter. Musikalsk har de også reist – fra rifforientert rock til mer beatbasert og melodiøs indierock med innslag av både gammel punk, funk, art rock og prog. Yndig og nyansert, men alltid med et bein godt planta i rocken og bøtter og lass med energi. Rumlerock fra Follo!

ARTIST #86: VAKRE SLÅTTESLAG
De spiller ikke metal, selv om navnet kanskje låter slik. Men musikken til denne gjengen er likevel svært kraftfull. Det er folkemusikk som er grunnmuren i lydbildet, men når hardingfele får selskap av cello og vibrafon oppstår en ny verden du raskt fortaper deg i. Ord som poetisk og meditativ har blitt brukt for å beskrive musikken til denne trioen, som har tre utgivelser bak seg. Nå skal de ta Havresekken med på en vakker og eventyrlig musikalsk reise. Kom og bli trollbundet!

ARTIST #87: VILL DUESANG
Denne sørlandsjenta kommer til Havresekken med sommerlige poplåter inspirert av fransk 60-tall, svale bossanovarytmer og personlige tekster om kjærlighet. Andre soloalbum kom nettopp og er produsert av selveste HP Gundersen. Platen har mottatt flust av superlativer, og hun gjester også de ferske og kritikerroste platene til Stein Torleif Bjella og Torgny. Denne kvelden på Havresekken glemmer vi at julekvelden er fem dager unna og tar oss heller en tur til et sommerlig Paris. Bisous!

BILLETTER: Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør). Alle betaler 200,- i døra. Forhåndskjøp billetter her! NB: 18 års aldersgrense!

GAMLE TORSHOV SKOLE eller “Lipper’n” som den kalles blant kjentfolk ligger midt på Torshov og det er enkelt å komme seg hit. Ta trikk 30 til Torhovparken eller trikk 11, 12 eller 13 til Torshov. Vi skilter når du nærmer deg, men her er kart i tilfelle: http://goo.gl/maps/YkK4a

SERVERING: Etter å ha blitt forbipassert av stedlige vikarer de to siste gangen blir det endelig servering fra vår egen Palma bar igjen. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs + merch og plater fra banda. Vi tar både kort og kontater.

Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Bilder fra Havresekken #25 på Nobels Fredssenter

Gammalgrass, Stein & Mari, Zuzuka Poderosa og Hegdehaugen skoles mandolaikaorkester på Nobels Fredssenter!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #25 – Nobels Fredssenter

Gammalgrass + Havresekken

Slik artet det seg da Gammalgrass fremførte en improvisert versjon av Jeg er Havren by request fra publikum på Havresekken #25 på Nobels Fredssenter torsdag 31. oktober 2013. “Jeg er havren, take a look at me!”

HAVRESEKKENS EGEN FREDSPRISKONSERT

En kald høstdag i 1833 kom Alfred Bernhard Nobel til verden. Han skulle vokse opp til å bli en innflytelsesrik mann, aller mest kjent for fredsengasjementet og Nobel-prisene han opprettet gjennom testamentet sitt. Men visste du at denne tilsynelatende godhjertede mannen også er dynamittens far? Og at han og familien hans hadde våpen og landminer som levebrød?

Kanskje det var dårlig samvittighet som fikk Alfred til å vie en stor del av sin formue til å fremme fredsarbeid? Det sies også at hans gode venninne, den østerrikske fredsaktivisten Bertha von Suttner, hadde en finger med i spillet. Uansett, herr Nobel var en mann med mange ansikter. Han skal ha vært en dyktig, målbevisst og kynisk forretningsmann, og han var en av sin tids mest velholdne personer. Samtidig sies det at Alfred på privaten var en heller beskjeden og rastløs grubler. Og sprengstoff var ikke det eneste han leflet med. Han skrev både dikt og skuespill, og var svært glad i litteratur.

Vi i Havresekken ivrer for slike motsetninger, og med Oslo World Music Festival som samarbeidspartner passer det vel bedre enn noen gang å ha fred og forbrødring som stikkord? I disse fredspristider måtte Nobels Fredssenter bli stedet for Havresekken #25. Senteret, som bare ligger et steinkast unna Oslo Rådhus der fredsprisen deles ut, er et museum dedikert til Alfred Nobel og fredsprisens historie. Her kan du fortape deg i spennende utstillinger om prisvinnerne, deres arbeid og andre interessante temaer. Dette er stedet for de store spørsmålene og de store heltene. Og den 31. oktober får du inngangsbilletten med på kjøpet!

Fredssenteret ble forresten åpnet av Kong Harald i 2005, og ligger i den gamle Vestbanehallen. Bygget er fredet, og derfor måtte den britiske arkitekten David Adjaye bruke en spesiell tilnærming da han skulle omforme den gamle togstasjonen til et museum. Riktig flott har det blitt, og vi gleder oss stort til å arrangere konsert her! Men når Havresekken inntar fredens hus blir det slettes ikke fredelig. Det blir snarere eksplosivt og mangfoldig, akkurat som Alfred selv.

Fred ut!

Foto: Alfred Nobel, 1885 © Nobelstiftelsen

HAVRESEKKEN #25 – tre konserter og en mandolaikaoverraskelse!

TORSDAG 31. OKTOBER kl. 19 | NOBELS FREDSSENTER

Torsdag 31. oktober inviterer vi deg til en musikalsk helaften hvor vi sammen med Oslo World Music Festival har hentet det beste fra alle verdenshjørnene! De tre konsertene er som vanlig hemmelige, men det blir både elektroakustisk støyfolk, vindskeiv gammaldans og psykedelisk funk rap, i tillegg til russiske mandolaikatoner. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise til en annen verden!

Obs: dørene åpner kl.19 og det blir mandolaikamusikk og tilhørende servering fram til første artist begynner kl.20.

ARTIST #82 – MUSIKALSKE DAGDRØMMER
Disse to unge ringrevene debuterte som duo under Nattjazz i Bergen i 2009, og har siden gitt ut to plater og spilt en hel haug konserter. Musikalsk snirkler de seg mellom støy og country, det elektroniske og det akustiske. Små popoverraskelser i en ur av jazz, impro, reggae og renessansemusikk. Her er knapper og elektroniske duppedingser, strenger og flerstemte stemmer. Gåtefull blues fra tåkeheimen!

ARTIST #83 – VIRTUOST VILLSPILL
Vi garanterer liv i leiren når kongerikets sprøeste spellemenn entrer scenen med sin særegne miks av svidd bluegrass og skeiv gammaldans, hysteriske coverversjoner og humoristiske anekdoter. Bandet har lenge figurert som publikumsfavoritter i både jazz- og folkemusikkretser, og har erklært seg selv som det perfekte nachspielband. Vi kunne ikke vært mer enige! Galskap fra Grassakhstan!

ARTIST #84 – PSYKEDELISK FUNK RAP
Fra Brasil – via Brooklyn – kommer dette fyrverkeriet av en artist! Med baile funk, fra favelaene i Rio De Janeiro, som utgangspunkt blandes basstunge beats med dancehall, reggae, bhangra og funk, og toppes med knallhard rap på portugisisk, engelsk og spansk. Selv kaller hun musikken sin carioca bass og låtene for «interracial music babies». Debut-EPen kom i januar og har sikret henne positiv omtale hos MTV og samarbeid med Sleigh Bells. Brooklyn ghetto fabulosa!

EKSTRA-EKSTRA: MANDOLAIKARA
Mandolaikara, eller Hegdehaugen skoles mandolaikaorkester som de selv kaller seg, har spilt sammen siden Rolling Stones gikk i knebukser! For over 60 år siden bygde disse gutta sine egne mandolaikaer i sløyden på Hegdehaugen realskole. Siden har de holdt sammen. Slå den! Det har blitt opptredener i både radio og TV, og i kveld kommer de til oss. Russiske folketoner fra Oslogryta!

Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra. NB: 18 års aldersgrense! Billetter legges snart ut for salg!

NOBELS FREDSSENTER ligger i det gamle, ærverdige Vestbanebygget midt mellom Oslo Rådhus og Aker Brygge. Hele senteret vil være åpent under arrangementet slik at du har mulighet til å se utstillingene i begge etasjer iløpet av kvelden. Og i tilfelle du lurte er det superenkelt å komme seg hit! Nationaltheateret med stoppested for både tog, t-bane, trikk og buss ligger kun 5 minutters gange fra døren. Og trikk #12 stopper like utenfor inngangen. nobelpeacecenter.org

SERVERING: Nobels fredssenters hyggelig restaurant Alfred står for serveringen denne kvelden. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

Havresekken #25 arrangeres i samarbeid med Oslo World Music Festival. Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Bilder fra Havresekken #24 – Villa Stenersen

Pixel, Nils Økland, Eero Johannes og taffelljazz på rødt flygel i den gamle statsministerboligen Villa Stenersen!

Se resten av bildene på Flickr: Havresekken #24 – Villa Stenersen

HAVRESEKKEN #24 – Villa Stenersen – tre konserter, og taffelljazz på rødt piano i den gamle statsministerboligen!

ONSDAG 4. SEPTEMBER kl. 19 | VILLA STENERSEN | Kun 100 billetter! Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra.

OBS: HAVRESEKKEN #24 ER NÅ UTSOLGT!

Onsdag 4. september inviterer vi deg til en musikalsk helaften i selveste Villa Stenersen på Vinderen – en funkis-perle i norsk arkitektur! De tre konsertene er som vanlig hemmelig, men det blir både funky finsk elektronika, poppa jazz og magisk felespill. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise i den gamle statsministerboligen!

Obs: dørene åpner kl.19 og det blir taffelmusikk fra husets røde piano og tilhørende servering fram til første artist begynner kl.20.

ARTIST#79: BLÅ HARDING
Denne fortyllende felespilleren og komponisten er en brobygger mellom folkemusikk, klassisk, improvisasjon og moderne musikk. På fiolin, hardingfele eller viola d’amore maner han fram alt fra vakre og melodiske slåtter og atmosfæriske eksperimenter til mørkere lydbilder. Som plateutgivende artist i tredve år har han samarbeidet med band og artister som Supersilent, Berit Opheim og Kari Bremnes både live og på plate. Han har stått på lista vår fra dag én, og endelig kommer han i sekken. Ja, til blå harding!

ARTIST#80: FUNKY FINNE
Denne fremragende finnen er både designer og musiker. Som musiker er han en del av den særegne skandinaviske skwee-bevegelsen som er kjent for en kombinasjon av stram, instrumental elektronika og funky R’n’B. Som designer benytter han seg av animasjon og motion graphics i et uttrykk som er både renskåret, lekent og fargesprakende. Live forenes dette i en energisk musikalsk og visuell smeltedigel du sent vil glemme. Gjør deg klar for et realt finsk fyrverkeri!

ARTIST #81: KVADRAT-KVARTETTEN
En av Norges mest lovende bassister leder an i dette fremadstormende bandet. Hver for seg har de fire bandmedlemmene en hel haug plater og prosjekter i bagasjen, men debutplaten sammen ga de ut i fjor på den amerikanske prog-labelen Cuneiform. Musikken deres er definitivt jazz, men jazz av typen som også rockepublikummet kan få et kick av. Her finnes både sartere popperler med fengende refrenger og rocka låter med hardtslående soloer. Moderne jazzkvartett møter indiepop!

Kun 100 billetter! Forhåndssalg: 150,- + bill.avg. / 100,- + bill.avg. (ordinær/student og honnør) Alle betaler 200,- i døra. NB: 18 års aldersgrense! Forhåndssalg via Billettservice:
Kjøp billett her!

OBS: HAVRESEKKEN #24 ER NÅ UTSOLGT!

SERVERING: Det blir servering. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

VILLA STENERSEN ligger i et villastrøk på Vinderen. Det er dessverre ikke anledning til å kjøre og parkere på selve eiendommen, men det er parkeringsmuligheter i selve Tuengen allé, like nedenfor. Offentlig transport: T-bane 1 (Frognerseteren) til Vinderen, T-bane 2 (Østerås) til Borgen, T-bane 6 (Husebybakken) til Borgen, Buss 46 (Ullerntoppen) til Vinderen T. Rutetider på ruter.no. Vi skilter når du nærmer deg, så du ikke skal gå deg vill i villastrøket, men adressen er Tuengen allé 10 c, og her er kart i tilfelle.

Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Bilder fra Havresekken #23 – Banken og Havresekken

Så, du lurer på hvordan det så ut når B/B/S, Last Heat og Cikada spilte i Norges første sparebank?

Takk til alle som kom, de fantastiske bandene og ikke minst Sparebankstiftelsen for lån av lokaler!

Havresekken #23 – Banken og Havresekken

TORSDAG 30. MAI kl. 19 | ØVRE SLOTTSGATE 3
Bill: 100,- + bill.avg. / 150,- + bill.avg. / 200,-

Torsdag 30. mai inviterer Havresekken til en sjangerfri musikalsk helaften med tre artister i Norges første sparebank. Bli med på en musikalsk oppdagelsesreise i banken, og se hva slags fristelser som skjuler seg der inne i et av Oslos tryggeste hvelv!

Obs: nå også med student- og honnørrabatt!

ARTIST #76: MUSIKK FRA MØRKET
Fra en svart skog kommer denne eksperimentelle musikeren med en elektroakustisk trio. Noen kaller ham Norges mest kjente ukjente musiker, men ingen klarer helt å plassere ham i en bestemt sjanger. Sikkert er i alle fall at det blir dvelende og dirrende, mørkt og intenst, og sakte-sakte-saktegående droner. Med seg til gamle Christiania Sparebank har han en minimalist-gitarist fra Canada og en nyskapende italiensk trommeslager. La det bli mørkt i hvelvet!

ARTIST #77: SAMTIDSSIKADER
Dette 9-mannsensemblet ble grunnlagt i 1989 og har siden turnert verden rundt og gitt ut en haug album. På den internasjonale samtidsmusikkscenen har de en høy stjerne og de har samarbeidet med en rekke moderne komponister, som James Dillon og Eivind Buene. Men selv i gjennomkomponert musikk bevarer de sitt distinkte sound. 1. juni flytter de inn i banken som et prøveprosjekt for det nye kulturhuset. På Havresekken kommer tre av dem for å spille inn sitt nye hjem! Lyden av Oslo!

ARTIST #78: BRENNHEIT COUNTRYROCK
Dette bandet blander rock, country og soul på en måte som får deg til å tenke tilbake til 70-tallet og vestkystrockere som Grateful Dead og Jackson Browne. Tekster om angst og ulykkelig kjærlighet soler seg i pedalsteel, wurlitzer-synther og vokalharmonier fra en annen tid. Bandet består av musikere fra blant annet El Cuero, Hanne Hukkelberg, Shining, Stein Torleif Bjella og Odd Nordstoga. Et samlet norsk pressekorps skrøt debutskiva opp i skyene og de ble nominert til Spellemann. Sett fyr på banken!

100,- + bill.avg. / 150,- + bill.avg. / 200,- (forhåndssalg student og honnør/forhåndssalg ordinær/døra). NB: 18 års aldersgrense! Forhåndssalg via Billettservice: Kjøp billett her!

SERVERING: Palma bar blir med til banken! Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs. NB: Vi tar kort og kontant, men desverre ikke sjekkhefte.

CHRISTIANIA SPAREBANK: er Norges første sparebank. En koloss. En festning. Med voktende granittløver. Men noe er i ferd med å skje. Snart lukkes dørene for en større ombygging, og bankens 12.000 kvadratmeter skal bli et kulturhus! Hvelv og marmorsal skal fylles med kunst og kultur. Med adressen er den samme som før: Øvre slottgate 3. Midt i byen med all kollektivtransport i umiddelbar nærhet. Vi skilter når du nærmer deg, så du ikke skal gå deg vill i kvadraturen, men her er kart i tilfelle.

Havresekken #23 arrangeres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog