Havresekken >

HAVRESEKKEN #30: Helaften i hovedbibliotekt – siste kveld med Havresekken!

Etter 30 arrangement og 100 artister på scenen takker vi for oss. Bli med på den siste kvelden med Havresekken. Denne gangen inntar vi en av de fineste salene vi vet om, selveste hovedsalen på Deichmanske hovedbibliotek midt i byen!

STED: Deichmanske hovedbibliotek, (Arne Garborgs plass 4)
TID: Lørdag 21.november kl 20.00 > >

Havresekken er et musikalsk troll i eske-konsept. Hvem som står på scenen er hemmelig, men du får konserter i vidt forskjellige sjangre. Til slutt kan du selv fordele inngangspenger dine til artistene du liker best.

ARTISTER: TBA

BILLETTER: Forhåndssalg kr 200 + bill.avg. / 150 + bill.avg (ordinær/student og honnør). I døra: Kr 250 for alle. NB! 18 års aldersgrense

> KJØP BILLETTER HER

Arrangementet presenteres i samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt.

Havresekken er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

HAVRESEKKEN #29: Bakgårdsfest på Mesh

Vi trommer sammen til en forrykende konsertkveld i bakgården til innovasjonsfelleskapet Mesh lørdag 30. mai! Det blir fire konserter med balkan, jazz, elektronika med mer!

STED: Bakgården til innovasjonsfellesskapet MESH – Tordenskiolds gate 3
TID: Lørdag 30.mai kl 18.00 > >

ARTIST #96: BEINHARD BALKAN
Vi får storfint besøk fra Gøtebørg! Fem grønnkledde svensker utstyrt med saksofon, klarinett, tuba og trommer inntar bakgården i taktfast tallava-stil. Kast drammeglasset, hiv deg i lysekrona – tallafunk og fest til folket!

ARTIST #97: JAZZMONSUN
Denne trioen sysler med lavmælte oppsamlinger av vimpel-lett vind. Et mikrofoto av unge mennesker som flyter avgårde i akustiske omstendigheter. Dra ledningen ut av støpselet og plugg på ørene – jazz på kammerset!

ARTIST #98: KORTBØLGEBEATS
Funk på frekvenser du ikke visste fantes! Duoen er utstyrt med gitar, tuba og trommemaskiner og resirkulerer sin dansebare miks gjennom en vegg av gamle radioapparat! Gjør deg klar for et radiomirakel!

ARTIST #99: AMERICANALINJEN
Banjo slår sjeldent feil! Dette boblende brygget er kokt på nymalt bluegrass og vellagret americana der banjo, mandolin, gitar og flerstemt sang er hovedingrediensene! Old time for alle penga!

BILLETTER: Forhåndssalg kr 200 + bill.avg. / 150 + bill.avg (ordinær/student og honnør). I døra: Kr 250 for alle. NB! 18 års aldersgrense

> Lenke til billettsalg

> Lenke til Facebook-event

HAVRESEKKEN #28: Havresekkens mekaniske verksted & 4-års jubileum!

Tre konserter og  overraskelser i en gammel nedlagt verkstedhall på Bjølsen!

Kveldens artister presenteres som anagrammer:

ARTIST #93: HELTEMODIG ALVORSTID
ARTIST #94: KANONLØSHET
ARTIST #95: TBA

Lørdag 24.mai 2014 er det klart for Havresekken #28! Forrige gang tok vi med oss en liten gjeng og hadde en svært hjemmekoselig kveld i stua til Odd Nordstoga. Denne gangen prøver vi på det stikk motsatte:

Vi vil ha med oss en stor gjeng og slå ut håret i den gamle verkstedhallen til KRO Produksjon på Bjølsen!

Det flotte bygget er fra 1912, og her er det rom for utfoldelse! Det blir grillings, spennende konserter og god stemning i skikkelig industrielle omgivelser. Og som alltid kan du regne med en og annen overraskelse. Sett av dato’n, inviter en venn og kom på fest på Bjølsen! Havresekken goes industrial!

KRO-TOMTA på Bjølsen ligger i Bergensgata 41. Det er enkelt å komme seg hit med kollektivtransport – både buss 54, 34 og 37 stopper like i nærheten. Det er også mulig å ta t-bane til Nydalen og spasere derfra.

BILLETTER: Forhåndssalg kr 200 + bill.avg. / 150 + bill.avg (ordinær/student og honnør). I døra: Kr 250 for alle. NB! 18 års aldersgrense
Forhåndskjøp på www.havresekken.no/billett

SERVERING: Vi selger leskende drikke av ulikt slag fra vår egen Palma bar. I tillegg fyrer vi opp grillen og serverer grillmat fra kl 18. Det blir også havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs + merch og plater fra banda. Vi tar både kort og kontanter.

Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Vi lanserer et nytt konsept – HAVRESEKKEN TAKE AWAY!

Du vet ikke hvor du skal, eller hva du får høre.

Du sikrer deg billett, møter opp til avtalt tid, på avtalt sted – vi tar det derfra og fikser resten. Totalt hemmelighold! Våger du?Bli med oss på en vår fylt med temmelig hemmelige og forrykende konsertopplevelser!

NB: Svært begrenset antall billetter.

Følg med på Facebook, twitter og instagram for informasjon om arrangementa. Vi tar deg dit du ikke vet!

VÅREN MED HAVRESEKKEN!

Fredag 28. mars: Havresekken # 27 – TAKE AWAY!
Lørdag 24. mai: Havresekken # 28 – Full sekk!
Onsdag 11. juni: Havresekken # 29 – TAKE AWAY!

Norges første sparebank og Havresekken – torsdag 30. mai!

Ideen om sparebanken startet på 1800-tallet da enkelte embetsmenn i Christiania mente det var for mange fristelser for arbeiderne å bruke opp lønna si på. De fryktet fattigdommen. Som en kollektiv impulskontroll, var derfor bankens åpningstid satt til arbeidernes lønningsdag. Slik ble pengene trygt plassert før byens fristelser fanget dem.

Siden den gang har det så og si blitt legitimt å la seg friste. Vi blir stadig fortalt at vi skal leve i nuet, og mulighetene banker på døra hver eneste dag. Utenfor står den amerikanske ekspressen alltid klar for å befri oss fra konsekvensutredninger, og tanker om morgendagen.

For det å spare er virkelig en av tålmodighetens største prøvelser. Å motstå fristelsene, og sette av pengene til det som skal komme. Til dårligere tider. Ikke i morgen, ikke neste uke men kanskje om 10 – 20 – 30 år.

Plassering av penger er uløselig knyttet til det stedet, og de menneskene som forvalter dem. Enten det er i hodeputa, hvelvet eller sparegrisen, må penger og verdisaker ha et hjem, og det må oppleves som trygt og sikkert.

Christiania Bank var et solid sted for pengeplassering. En koloss. En festning. Selve tillitens monument. Tykkelsen på veggene og tyngdefølelsen i dørene ga folk en garanti om at det var umulig å ta seg inn dit. Selv de voktende granittløvene utenfor gav inntrykk av at hardt opparbeidede specidaler, kron og mynt var i trygge hender.

Men passiv pengeoppbevaring er lik stillstand, og kravet om utvikling presset seg på. Sparekonto og bankbokser ble forbigått av fond, aksjer og obligasjoner. Nå puttes pengene i den store globale sparegrisen, der de stadig flyttes til de stedene der avkastningen er størst. Fra sidelinja kan utviklingen følges fra dag til dag. Time for time. Gjennom grafer og tredimensjonale kakediagram.

Verden endrer seg. Tilliten er ikke lenger et bygg i naturstein. Klingende mynt er blitt til lydløse transaksjoner. Pengene beskytttes ikke lenger av metertjukke murvegger og granittløver, men av kodebrikker, brannmurer og Java. Det vi trodde var fast, flyter. Men bygget står der. Som en bauta over trygghet, pålitelighet og makt.

Nå skal banken få ny valuta. Hvelv og marmorsal skal fylles med kunst og kultur – bankens 12.000 kvadratmeter skal bli et kulturhus! Snart lukkes dørene for en større ombygging, men før det har vi i Havresekken fått ekslusivt innpass i bygget. Torsdag 30. mai inntar vi gamle Christiania Bank i samarbeid med eieren Sparebankstiftelsen DNB.


Bli med på en sjangerfri musikalsk helaften i Norges aller første sparebank, og se hva slags fristelser som skjuler seg der inne i et av Oslos tryggeste hvelv!

Hilsen Havrebanden

NB: Vi tar kort og kontant, men desverre ikke sjekkhefte.

Havresekken #22 – Kjøpesenter spesial!

LØRDAG 6. APRIL kl. 19 | Bill: 150,- + bill.avg. / 200,-
VEITVET SENTER

Lørdag 6. april inviterer Havresekken og Bok på Veitvet til en musikalsk helaften med tre artister, og en hel del overraskelser på kjøpesenteret på Veitvet! Vi fyller det halvt forlatte senteret med musikk og morro. Velkommen til en formidabel festaften på Veitvet!

ARTIST #73 – BRUTALE BRÅKEMAKERE
Nabovarsel! Dette hardtslående metallbandet består av fem unge karer som har sine røtter et knippe steinkast unna Veitvet. Bandet blander flere metallsjangere til en stram mikstur av melodiske riff, blytunge breakdowns og brutal vokal, og er berykta for å filleriste folk med sin energiske liveopptredner. Debutplata med Anders Odden fra Satyricon bak spakene er venta i løpet av året, og i sommer er bandet booka til både Øya og Hove. Men, først skal de rive ned senteret på Veitvet!

ARTIST #74: SJØSJUK ØRKENBLUES
Denne kvartetten har krysset snaufjell, savanner og stepper, og har endt opp på et hav fylt med deltablues, krautrock og ørkenblues. Signaturen er tydelig, med sørstats- og ørkentradisjoner som pentatone grunnfjell i bunn av de progressive låtene. Nylig leverte bandet et av de mest helstøpte og spennende debutalbumene i Norge på lang tid, med låter fyllt av driv, improvisasjon og lekenhet. I sommer kan du oppleve dem på en hel del festivaler, men først drabantbyen; Vindskeivt på Veitvet!

ARTIST #75: IMPROSTRYKERE
Disse to damene spiller befriende akustisk improvisert musikk på henholdsvis fiolin og kontrabass. Med sin bakgrunn innen klassisk musikk og samtidsmusikk, har de utforsket hver lille avkrok i instrumentene på jakt etter uhørte klanger og nye lyder. Uttrykket er vart og vakkert, men samtidig dirrende intenst. Duoen har holdt på siden 2010, og har samarbeida med blant annet cellogeniet Okkyung Lee og vokalesset Sidsel Endresen. Debutplata er på vei, men, du hører dem først på Veitvet!

BILLETTER: 150,- + bill.avg. / 200,- (forhåndssalg/døra). NB: 18 års aldersgrense. Forhåndssalg via Billettservice!

SERVERING: Villa Veitvet stiller med deilig mat og drikke – fra handlevogner! Det blir også finfine havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

BOK PÅ VEITVET er et prosjekt som gjennom midlertidige og mobile stunts ønsker å genere en ny form for lokalt bibliotek på Veitvet. Her finnes mer enn 5000 bøker gratis til utlån og de tar gjerne imot flere. Bring a book! bokpaaveitvet.tumblr.com

VEITVET SENTER ligger i hjertet av Groruddalen, nærmere bestemt Veitvetveien 8. T-bane 5 mot Vestli tar 15 knappe minutter fra Oslo S og stopper rett utenfor døra. Det går også buss hele natta. Vi skilter når du nærmer deg så det ikke skal være mulig å gå feil, men her er kart i tilfelle: http://goo.gl/maps/rxPGQ

Havresekken #22 arrangeres i samarbeid med Bok på Veitvet og er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Arrangementet på:  FacebookUnderskog

Se video og bilder fra Havresekken #19 på Snøhetta!

En fantastisk sekk på et fantastisk sted! Sandra Kolstad, Monica Heldal, Opera-trio og Corpsus Juris på arkitektkontoret Snøhetta på Vippetangen i Oslo!


SE BILDER: (Foto Anne Vesaas)SE VIDEO`N HER:
Foto: Eivind Kaasin & Amund Søberg. Klipp: Eivind Kaasin. Musikk: Sandra Kolstad


Havresekken #19 på Snøhetta from Havresekken on Vimeo.

Se bilder fra blåturen på Telemarkfestivalen!

Blindbukk på Telemarkfestivalen 2012 med Philco Fiction på Lerkekåsa Vingård, Sigbjørn Apeland på MC-klubben i Bø og Next life på gamle Roots i Bø. Guide Torgeir Straand viste vei! (Foto: Eivind Kaasin)

> Se bildene i fullskjerm-modus her:

Bilder fra Havresekken # 17: Norsk Maritimt Museum

Havresekken dro til sjøs med Sprutbass, Therese Aune og MiNensemblet med forestillingen “Don`t beat your wife (every night)”! Foto: Anne Vesaas.

Bilder fra Havresekken # 14 på Golia Velhus!

ARTISTER: The RapJazz, Splashgirl, Rannveig Djønne og Death By Unga Bunga